Nieuws

Wil jij graag op de hoogte blijven van het reilen en zijlen van woonzorgcentrum de Zilverberg? Of ons maandelijks bewonersboekje ontvangen via mail? Dat kan! Schrijf je in via onderstaande knop.

Vergeet dementie, onthoud de mens.

Op 21 september is het Wereld Alzheimer Dag, of breder genoemd, Wereld Dementie Dag. Jammer genoeg krijgen heel wat van de bewoners in ons woonzorgcentrum te maken met lichtere of zwaardere vormen van dementie. Op deze dag vragen we daarom extra aandacht voor deze hersenziekte.

Tuinhappening 2022: De Zilverstooringe

Naar jaarlijkse gewoonte gooien we tijdens de Tuinhappening onze deuren wagenwijd open en krijgt iedereen de gelegenheid om in een feestelijke stemming kennis te maken met ons woonzorgcentrum en dienstencentrum.

Vroegtijdige Zorgplanning: nu al nadenken over later

Stilstaan bij je levenseinde is niet makkelijk. Het lijkt nog een te-ver-van-mijn-bed-show, het is een taboe of men wil er gewoon nog niet aan denken. Àls er al mensen zijn die over hun wensen hebben nagedacht, dan worden die wensen meestal niet uitgesproken. Laat staan zwart op wit op papier gezet. Op tijd nadenken over je toekomst zorgt er echter voor dat je zeker bent dat jouw keuzes en wil worden gerespecteerd en gegarandeerd. Kom hier meer te weten over vroegtijdige zorgplanning.

Tips voor ouderen bij warme dagen

Ouderen zijn een erg kwetsbare groep op warme dagen. Ze voelen minder snel dat ze dorst hebben en kleden zich vaak te warm. Ben jij mantelzorger of zorg je voor een oudere? Dan vind je hier 10 tips over wat jij kan doen om ze door deze warme dagen heen te helpen.

Het Wereldfestival

Een half jaar vol cultuur, vol smaken, vol muziek...en ja hoor...muziek verbindt! Op donderdag 23 juni genoten we van een prachtige apotheose van 4 culturele weken.

Week van de Valpreventie

Ben je ouder dan 65 jaar, woon je thuis en ben je het afgelopen jaar 2 of meer keer gevallen, met of zonder letsel? Heb je last van evenwichts- en gangstoornissen? Dan loop je risico om vaker te vallen. Tijdens de Week van de Valpreventie informeren we je graag over val- en fractuurpreventie.

We ontvingen een bedanking van Stad Roeselare

Bart Wenes kwam op 21 april 2022 langs om een foto te overhandigen met 1 van onze bewoners op de foto. Een mooi moment om in te kaderen. Hij bedankt er onze medewerkers voor hun inzet en doorzettingsvermogen tijdens de intense periode en blikt al even vooruit op het moois dat later dit jaar nog gepland staat.