Nieuws

Wil jij graag op de hoogte blijven van het reilen en zijlen van woonzorgcentrum de Zilverberg? Of ons maandelijks bewonersboekje ontvangen via mail? Dat kan! Schrijf je in via onderstaande knop.

BBQ's

Het was weer zo ver...de BBQ's! Op 3 dagen tijd werden alle bewoners verwend met een BBQ. Met een glimlach van oor tot oor namen we plaats aan de tafels, omringd door familie en vrienden.

Het maatschappelijk belang van het Dienstencentrum in WZC De Zilverberg

Het dienstencentrum in ons woonzorgcentrum speelt een bijzondere rol in het veranderen van de perceptie van ouderen uit de buurt ten aanzien van het woonzorgcentrum. Meestal wordt een woonzorgcentrum vaak geassocieerd met ouderdom, beperkingen en verlies van autonomie. Maar dankzij het dienstencentrum hebben ouderen uit de buurt nu een positievere kijk op het woonzorgcentrum en ervaren ze het als een levendige en betrokken gemeenschap.

Paaseierenraap op woe 5 april

Kijk mee naar de warme momenten die we gisteren tijdens de paaseierenraap hebben meegemaakt. Onze bewoners, familieleden, buren en medewerkers keken met pretoogjes toe hoe wel meer dan 100 kindjes de paaseitjes zochten rond de Zilverberg.

(zorg)sectorcampagne Care-er

Wij mochten de afgelopen weken meewerken aan de nieuwe sectorcampagne van de Vlaamse overheid. Hoe trots zijn wij dat onze medewerkers mee mogen schitteren in die campagne!

Vergeet dementie, onthoud de mens.

Op 21 september is het Wereld Alzheimer Dag, of breder genoemd, Wereld Dementie Dag. Jammer genoeg krijgen heel wat van de bewoners in ons woonzorgcentrum te maken met lichtere of zwaardere vormen van dementie. Op deze dag vragen we daarom extra aandacht voor deze hersenziekte.

Tuinhappening 2022: De Zilverstooringe

Naar jaarlijkse gewoonte gooien we tijdens de Tuinhappening onze deuren wagenwijd open en krijgt iedereen de gelegenheid om in een feestelijke stemming kennis te maken met ons woonzorgcentrum en dienstencentrum.