Een jaar in de keuken van WZC De Zilverberg: het verhaal van stagiair Jihan
Jiham Almidani, een 19-jarige uit Zonnebeke, volgt de opleiding grootkeuken aan het Sterrebosinstituut. Dit jaar was voor haar een speciaal ABO-jaar, wat betekent dat ze twee dagen per week naar school ging en de overige drie dagen op stage was. Gedurende het hele jaar liep ze stage in de keuken van de Zilverberg, waar ze haar vaardigheden kon aanscherpen en waardevolle praktijkervaring opdeed.
Met enkele vraagjes polsen we naar haar ervaring tijdens haar stage.
Waarom koos je voor deze opleiding/stage?
Mijn hobby is koken en eten, andere mensen helpen en ben zeer nieuwsgierig naar nieuwe gerechtjes, desserts en technieken.
Welke taak vond je het leukst om te doen en waarom?
Van origine ben ik van Syrië afkomstig, maar vind de Vlaamse keuken heel interessant.
Mijn specialiteit is puree, ik maak dit heel graag en voor onze bewoners is dit een heel belangrijk onderdeel van de dagelijkse kost.
Wat was je taak?
Meestal mag ik met Bart of Sofie (koks) meehelpen aan de warme maaltijd,
maar ook met de hulpkok voor het avondmaal en help ik ook met de afwas.
Wat heb je bijgeleerd?
Ik heb vooral leren plannen en organiseren zodat alles op tijd klaar is.
Wat vond je van je ervaring?
Het was een aangename werksfeer waar je al eens een foutje mag maken om er dan van bij te leren.
Wat was je grootste uitdaging?
Het moeilijkste in het begin was het kennen van alle afdelingen, namen en verdelen van de voeding volgens een profiel zoals personen met diabetes of een speciaal dieet.
Hoe heeft deze stage je toekomstplannen beïnvloed?
Door deze ervaring van mijn stage weet ik nu beter wat ik wil voor de toekomst,
ik wil zeker verder werken in een keuken, een restaurant of een woonzorgcentrum.
Nog een laatste woordje?
Mijn overtuiging is als je gelooft in jezelf dan kan je alles bereiken.
We bedanken Jihan voor haar enthousiasme, spontaniteit en levensvreugde. Je inspireerde ons om jou tot NR1 stagiaire te kronen/spelden met de badge. We beleefden zelf een leuke tijd waarin je het beste van jezelf gaf in de keuken van WZC De Zilverberg.
Wij wensen jou het allerbeste in de toekomst.
Het keukenteam