Voor elke behoefte een oplossing

Onze medewerkers luisteren en begrijpen wat jij nodig hebt. Want iedereen is uniek en vraagt om een unieke omgang. Hieronder ontdek je alle voorzieningen die ons woonzorgcentrum je gewenste thuis helpen te maken. Nog andere onvervulde noden of behoeften? Onze mensen staan voor je klaar en helpen je met de glimlach.

Al onze faciliteiten op een rijtje

123 kamers

Het is gezellig wonen bij De Zilverberg. Ons woonzorgcentrum geeft een thuis aan 118 bewoners. Daarnaast zijn er ook 5 kamers voorbehouden voor een oriënterend kortverblijf. Ideaal dus om dat warme, familiale leven van thuis verder te zetten in je nieuwe woonst.

Comfort op de kamer

De kamers zijn gedeeltelijk bemeubeld met een automatisch comfort bed, een wandmeubel met ingebouwde koelkast en kluisje, een flatscreen tv, een aangepaste zetel en een tafel met 2 gemakkelijke stoelen. De bewoner kan zelf een eigen zetel of kastje meebrengen en ook leuke foto’s, kaders en allerlei accessoires. Elke kamer is voorzien van een eigen, ruime badkamer met lavabo meubel en toilet.

8 leefgroepen met gemeenschappelijke leefruimtes

Onze bewoners leven samen in 8 leefgroepen van telkens maximum 15 bewoners, waardoor je kan blijven genieten van privacy, levenskwaliteit en een gezellig familiegevoel zoals thuis. In onze gemeenschappelijke leefruimtes kunnen bewoners samenkomen om te eten, een activiteit te volgen of wat te rusten.

Grand café & Restaurant

Naast een gezellige babbel met een koffie of een pintje in het Grand Café kan je ook genieten van gezellige lunch met een familielid, een tête-à-tête met een andere bewoner, de mensen uit de buurt ontmoeten ... Het kan allemaal in ons restaurant. Elke weekdag open, ook voor vrienden, familie, buurtbewoners ...

Professioneel en warm zorgteam

Op elke afdeling staat een hartelijk team van specialisten met teamcoach ervoor in dat niemand iets tekortkomt. Dit team bestaat uit verpleegkundigen, zorgkundigen, een kinesitherapeut, een medewerker schoonmaak, een ergotherapeut/animator, een teamcoach en leefgroepbegeleider.

Leefgroepbegeleider

In het team op je afdeling zit ook een leefgroepbegeleider, een animator of ergotherapeut die zich nog eens extra inzet voor een zinvolle daginvulling. 

Dienstencentrum

In ons complex vind je ook een volwaardig dienstencentrum. Je kan je dus heel makkelijk aanmelden voor extra diensten als je dat wilt. En je hoeft niet eens de deur uit voor het volgen van een leuke cursus of workshop.

Extra ondersteuning

Kan je extra hulp gebruiken van een psycholoog of een logopedist? Reken op ons om het voor je in orde te brengen.

Enthousiaste vrijwilligers

In ons woonzorgcentrum lopen ook een heleboel enthousiaste vrijwilligers rond die met plezier een handje toesteken. Familie en vrienden zijn trouwens ook welkom om te helpen bij verzorging, maaltijdbegeleiding of uitstapjes. Want hoe meer onze bewoners hun familie kunnen zien, hoe liever.

Toegespitste begeleiding

In De Zilverberg begeleiden we zowel mensen met een fysieke zorgbehoefte als mentaal broze ouderen (oa oudere zorgvragers met dementie).

Palliatieve zorg

Wanneer een bewoner zijn laatste levensfase bereikt, kunnen we palliatieve begeleiding voorzien. Ons team zorgt dan voor een aangepaste invulling van de veranderde behoefte van de bewoner en zijn familie. Speciale aandacht geven, warmte en nabijheid laten voelen, maximaal lichamelijk comfort voorzien... In deze fase willen we onze bewoner kwaliteitsvolle dagen bezorgen zodat hij, wanneer het moment daar is, met een vredevol gevoel afscheid kan nemen.