Voor elke behoefte een oplossing

Onze medewerkers luisteren en begrijpen wat jij nodig hebt. Want iedereen is uniek en vraagt om een unieke omgang. Hieronder ontdek je alle voorzieningen die ons woonzorgcentrum je gewenste thuis helpen te maken. Nog andere onvervulde noden of behoeften? Onze mensen staan voor je klaar en helpen je met de glimlach.

Al onze faciliteiten op een rijtje

123 kamers

Het is gezellig wonen bij De Zilverberg. Ons woonzorgcentrum geeft een thuis aan 118 bewoners. Daarnaast zijn er ook 5 kamers voorbehouden voor een oriënterend kortverblijf. Ideaal dus om dat warme, familiale leven van thuis verder te zetten in je nieuwe woonst.

Benieuwd naar hoe het er bij ons uit ziet? Breng een digitaal bezoek aan ons woonzorgcentrum.

Comfort op de kamer

De kamers zijn gedeeltelijk bemeubeld met een automatisch comfort bed, een wandmeubel met ingebouwde koelkast en kluisje, een flatscreen tv, een aangepaste zetel en een tafel met 2 gemakkelijke stoelen. De bewoner kan zelf een eigen zetel of kastje meebrengen en ook leuke foto’s, kaders en allerlei accessoires. Elke kamer is voorzien van een eigen, ruime badkamer met lavabo meubel en toilet.

8 leefgroepen met gemeenschappelijke leefruimtes

Onze bewoners leven samen in 8 leefgroepen van telkens maximum 15 bewoners, waardoor je kan blijven genieten van privacy, levenskwaliteit en een gezellig familiegevoel zoals thuis. In onze gemeenschappelijke leefruimtes kunnen bewoners samenkomen om te eten, een activiteit te volgen of wat te rusten.

Grand café & Restaurant

Naast een gezellige babbel met een koffie of een pintje in het Grand Café kan je ook genieten van gezellige lunch met een familielid, een tête-à-tête met een andere bewoner, de mensen uit de buurt ontmoeten ... Het kan allemaal in ons restaurant. Elke weekdag open, ook voor vrienden, familie, buurtbewoners ...

Professioneel en warm zorgteam

Op elke afdeling staat een hartelijk team van specialisten met teamcoach ervoor in dat niemand iets tekortkomt. Dit team bestaat uit verpleegkundigen, zorgkundigen, een kinesitherapeut, een medewerker schoonmaak, een ergotherapeut/animator, een teamcoach en leefgroepbegeleider.

Leefgroepbegeleider

In het team op je afdeling zit ook een leefgroepbegeleider, een animator of ergotherapeut die zich nog eens extra inzet voor een zinvolle daginvulling. 

Toegespitste begeleiding

In De Zilverberg begeleiden we zowel mensen met een fysieke zorgbehoefte als mentaal broze ouderen (oa zorgvragers met dementie).

Extra ondersteuning

We hebben in house onze eigen psycholoog die naast hulp voor de bewoners ook de families en onze medewerkers ondersteund. Mentale welzijn is even belangrijk als de dagdagelijkse zorg. Of heb je eerder nood aan een logopedist? Reken op ons om het voor je in orde te brengen.

Enthousiaste vrijwilligers

In ons woonzorgcentrum lopen ook een heleboel enthousiaste vrijwilligers rond die met plezier een handje toesteken. Familie en vrienden zijn trouwens ook welkom om te helpen bij verzorging, maaltijdbegeleiding of uitstapjes. Want hoe meer onze bewoners hun familie kunnen zien, hoe liever.

Dienstencentrum

In ons complex vind je ook een volwaardig dienstencentrum. Hier kan je niet alleen terecht voor verschillende diensten, je kan er ook in een losse sfeer je hobby beoefenen of misschien wel een nieuwe ontdekken… Je kan er een taal leren, computer of smartphone-lessen volgen, je kan proeven van een workshop of een interessante voordracht bijwonen. Je kan aansluiten bij linedance, fietsclub, wandelclub, fitnessen, enz… Het is een bruisende plaats met voor elk wat wils!!! We halen de buurt (heel ruim gezien) naar binnen!

Palliatieve zorg

Wanneer een bewoner zijn laatste levensfase bereikt, voorzien we palliatieve begeleiding. Ons team zorgt dan voor een aangepaste invulling van de veranderde behoefte van de bewoner en zijn familie. Speciale aandacht geven, warmte en nabijheid laten voelen, maximaal lichamelijk comfort voorzien...Door een vroegtijdige zorgplanning (VZP) op te stellen in een eerdere fase kunnen we ten volle weten wat de wensen van de bewoner zijn. In de laatste fase willen we onze bewoner kwaliteitsvolle dagen bezorgen zodat hij, wanneer het moment daar is, met een vredevol gevoel afscheid kan nemen.

Comfortabel leven binnen de Zilverberg

Maandelijks kunnen de bewoners een eucharistieviering bijwonen. Wekelijks is er een rijdend winkeltje en de rijdende cafetaria die langs komt in de leefgroepen waarbij de bewoner een extraatje kan kopen. De kapsters zijn ook wekelijks in huis om de haren weer in de plooi te leggen maar ook de medische pedicure komt langs voor de beste voetzorg die je wenst. 

Daarnaast kan je ook iedere dag gebruik maken van een fitness op het gelijkvloers of als je het liever met frisse lucht wenst kan je ook buiten op het wandelpad onze buiten fitnesstoestellen vinden.