In de buurt

Of je nu houdt van wandelen en fietsen, van een gezellig terrasje doen of van een vleugje cultuur: er is altijd wel iets te doen in en rondom ons woonzorgcentrum. Onze goedgevulde agenda van activiteiten en evenementen heeft je nog niet naar hier gelokt? Dan doen de unieke troeven van De Zilverberg die we hieronder oplijsten dat zeker wel.

Wandelen en fietsen

Er liggen een vijftal uitgestippelde wandel- en fietsroutes in de buurt die je langs de mooiste plekjes in de buurt leiden. Vraag zeker de flyer met de routebeschrijvingen aan ons onthaal!

Daarnaast ligt er vlakbij ook een Bloso-mountainbikeroute en een groene fietsroute op de oude spoorwegbedding Roeselare – Ieper. Iets verderop kan je ook inpikken op de groene fietsroute die de vroegere spoorweglijn Roeselare – Menen volgt. Lopers willen dan zeker weer starten aan de halve marathon-route in de Karabinierstraat.

Na al dat sporten ben je uiteraard welkom  om terug op krachten te komen met een lekkere, betaalbare lunch in ons restaurant of, als het wat later op de middag is, met een lekkere snack of een biertje in ons Grand Café. We zijn elke weekdag open!

Een dagelijkse wandeling rond het woonzorgcentrum is een aanrader, we hebben diertjes die je kan begroeten en een speelplein voor met de kindjes toffe momenten te beleven. Daarnaast vind je ook een moestuin met wijk-composteringszone, waar je een babbeltje kan slaan met enkele buurtbewoners.

Sterrebos

Verder raden we je aan om eens naar het Sterrebos te wandelen. Je ontdekt er een prachtig park van 27 hectare met brasserie, 16de-eeuws kasteel en een adembenemende plataan. En ook het 34 hectare grote Bergmolenbos met kleigroeve (natuurreservaat De Kleiputten) is je bezoekje zeker waard.

Ten slotte geven we je graag nog een verborgen pareltje mee. Tussen de woonwijk en ons woonzorgcentrum ligt een landschapsparkje met zitbanken, vlonder over het water, een moeras-vijver, ... Ook al gespot: mama-eend met kleintjes! Te bereiken via de wandelweg rondom ons domein. 

Horeca

We hadden het al over ons restaurant/Grand Café, maar wat we je nog niet vertelden is dat we tijdens de zomermaanden ook een pop-up zomerbar voorzien op ons gezellig terras!

Op 100 meter van ons vind je de Nieuwe Barriere: een bar/grill met een leuk terras, een speeltuin en een originele bolletra.

Op de Meensesteenweg kan je dan weer je shopdrang én honger stillen met een bezoek aan Euroshop en de bijbehorende Bistro D. Wie liever wat verfijnder luncht of dineert (maar wel graag op de Meensesteenweg blijft), moet zeker eens reserveren bij ’t Vosken.

Beythem Statie is dan weer een aanrader voor de fans van streekbieren en droogvis. ’t Roodhuis laat je dan weer genieten van je gerecht of drankje in een prachtige, ruime tuin.
 

Als laatste geven we ook nog graag mee dat je bij de aanpalende boerderij verse champignons, shiitakes en oesterzwammen kan kopen. Zeker doen!

Cultuur

We stappen zachtjes over van het culinaire naar het culturele door je de Zilverbergstatie te tippen: een volks café waar je in de namiddag regelmatig bekende Vlaamse charmezangers op het podium kan zien schitteren.

Maar je hoeft er ons woonzorgcentrum niet eens voor uit te gaan. Want ook wij organiseren geregeld culturele events zoals tentoonstellingen, optredens, café chantant ...

Voor cultuur met de grote C kan je dan weer terecht in cultuurcentrum De Spil en kunstencentrum De Kleine Stooringhe.

Afsluiten doen we nabij het Bergmolenbos met het indrukwekkend mooie Muze’um L, waarbij de L staat voor licht en landschap. Tijdens de zomer ben je er ook welkom in de unieke zomerbar Bar A’Muse.