Zorgvisie

Net als alle woonzorgcentra van Motena is De Zilverberg geen klassiek woonzorgcentrum. We kiezen heel bewust voor een eigen concept waar wonen in kleine en gezellige groepen centraal staat. Je kan bij ons je eigen dagritme volgen en dat in een familiale en gastvrije omgeving.

De Zilverberg telt 8 kleine leefgroepen waar telkens maar 15 bewoners samenwonen. Hierdoor krijgen bewoners niet alleen minder het gevoel in een groot woonzorgcentrum te verblijven, maar blijft ook het dagelijkse, gewone leven zoals thuis dichtbij, waardoor privacy en levenskwaliteit sterk verhogen.

Door bewonersgericht te werken, te vertrekken vanuit menselijke waardigheid en door respect te tonen voor de eigenheid van elke bewoner, proberen we onze bewoners hier een mooie oude dag te bezorgen. Elke dag opnieuw.

Verhuizen naar een woonzorgcentrum is uiteraard een grote verandering, maar bij De Zilverberg blijft er gelukkig ook heel veel hetzelfde. Blijven ontmoeten. Blijven leren. Blijven ontdekken en vooral: blijven genieten.

Benieuwd om het eens in het echt te zien? Wandel gerust eens binnen.

“De Zilverberg staat synoniem voor comfortabel wonen en warme zorg, in kleine intieme leefgroepen, in een schitterende omgeving.”

— Philippe Schollaert, directeur WZC De Zilverberg