Woonzorg- en dienstencentrum De Zilverberg samen met Oekene, Zilverberg en Beitem beter bereikbaar via De LINK

Via een samenwerking met vervoerdienst ‘De LINK’ worden onder andere woonzorgcentrum en dienstencentrum De Zilverberg vanaf 1 maart 2018 een stuk gemakkelijker te bereiken. De vervoerdienst breidt in samenwerking met het Zorgbedrijf Roeselare uit met vervoer op maat van en naar De Zilverberg, Beitem en Oekene.

 

 

Vzw collectief De LINK staat in Oekene onder andere in voor een vervoerdienst. Inwoners  bellen zelf een lokale LINK-chauffeur op om zich met het LINK-minibusje te laten vervoeren van en naar hun bestemming. Onderweg kan gerust nog iemand opstappen, wat het nog gezelliger maakt. De LINK is in de eerste plaats een aanvulling op het openbaar vervoer als “LINK-LIJN-verbinding’. Moet je ergens heen op het moment dat er geen bussen rijden of ben je te lang onderweg? Dan kan De LINK je ook rechtstreeks naar je bestemming voeren. Dat alles met hulp van vrijwillige chauffeurs.

Vanaf 1 maart 2018 breidt De LINK op iedere weekdag van 08h tot 18h zijn werkingsgebied uit in samenwerkingen met ons Zorgbedrijf. Op deze manier kunnen ook inwoners van Beitem en De Zilverberg een beroep doen op de service. Woonzorgcentrum en dienstencentrum De Zilverberg, die vandaag moeilijk bereikbaar zijn met het openbaar vervoer, worden zo ook een stuk gemakkelijker bereikbaar.

De LINK is er voor iedereen die Oekene, Beitem of De Zilverberg (= het gebied ten zuiden van de Rijksweg) als start- of eindbestemming heeft. De gereserveerde rit kan tot max 10km buiten deze zone. Klanten betalen € 10 lidgeld per jaar en een opstapkost van €2,- + een kleine vergoeding van €0,34-/km voor de gereserveerde rit. Reizigers op hetzelfde traject, delen de kost! Leden van De LINK worden onder het motto ‘samen staan we sterker’ zonder meerkost ook automatisch lid van de Minder Mobielen Centrale van het Zorgbedrijf Roeselare en omgekeerd. 

Wil je gebruikmaken van De LINK? Dan kan dit via de LINK – reservatielijn op 0474 71 41 14. Betalen doe je rechtstreeks aan de chauffeur. Info kan je altijd terug te vinden op www.oekeneNV.be. 

Zin om vrijwilliger te worden bij De LINK? 

Joris OLIVIER (‘vzw Collectief ‘De LINK’)

0475/23.98.01

delink-collectief@live.be 

www.oekeneNV.be

 

Katrien DENOO (Verantwoordelijke Dienstencentrum De Zilverberg)

051/26.26.80

katrien.denoo@zbroeselare.be

www.dienstencentra-roeselare.be