Week van de valpreventie: 20-24 april

 15de week van de valpreventie in zicht: Tour de Zilverberg!

Teveel senioren en ouderen vallen één of meerdere keren per jaar met vaak zware gevolgen. We zijn ons niet altijd bewust van de risicofactoren die invloed hebben op het vallen.

Dit jaar ligt de focus op de relatie van medicatiegebruik en het valrisico. Wisten jullie dat je al een verhoogd risico op vallen loopt wanneer je meer dan 4 verschillende geneesmiddelen per dag inneemt? Nog groter wordt het valrisico wanneer je risicovolle geneesmiddelen inneemt zoals slaapmedicatie, antidepressiva, diuretica (vochtafdrijvers), …

Ook een regelmatige controle van de ogen en check-up van de bloeddruk kan het valrisico gevoelig doen dalen.

Daarnaast blijft het natuurlijk belangrijk om zo lang mogelijk op een veilige manier (= stevige gesloten schoen met antislipzool, nooit forceren, …) in een veilige omgeving (= geen tapijten, losliggende kabels vermijden, opgelet voor stoepranden, …) in beweging te blijven.

 De week van de valpreventie laten we in huis niet onopgemerkt voorbij gaan. Van maandag 20 april tot en met vrijdag 24 april wordt ons woonzorgcentrum omgetoverd tot een waar wielerdorp: samen rijden we de ‘tour de Zilverberg’. Zullen onze bewoners erin slagen om samen tegen het einde van de week 1000 km bijeen te fietsen?

TDZB2

Naast een tal van activiteiten voor onze bewoners zullen ook de medewerkers, bezoekers, familieleden en cursisten van het dienstencentrum de kans krijgen om tegen elkaar te wedijveren: wie behaalt de beste tijd in de sprint?

Ook de infostand aan het onthaal mag u die week zeker niet voorbij lopen. Interessante info rond vallen en tal van nuttige tips zullen daar terug te vinden zijn.

Begint het bij jullie ook al te kriebelen? Benieuwd naar wat de week allemaal zal brengen? Bekijk dan snel ons programma en reserveer die week in jullie agenda.

 De week van de valpreventie?  Die wordt onvergetelijk, amusant, interessant en hopelijk … valvrij! 

Klik hier voor het volledige programma.