Fata Morgana in WZC De Zilverberg – alvast een terugblik

De vakantie loopt op zijn einde, maar dit betekent ook dat Fata Morgana zijn winnaar zal bekend maken. Wat ben ik benieuwd wie er zal winnen! Fata Morgana begon als iets kleins, nooit hadden we durven hopen of denken dat het zo’n grote impact ging hebben.

Iedereen sprong op de kar om alles tot een goed einde te brengen. Er ontstond een positieve rivaliteit tussen de verschillende verdiepingen. Dat er tussen de collega’s rivaliteit ontstond hadden we ergens wel verwacht. Maar dat de families, kennissen, de buren, de huisartsen, onbekenden,… zelfs gingen mee doen durfden we enkel maar te dromen. Zelfs tot in Izegem werd ik aangesproken over Fata Morgana.

Mede door alle opdrachten zijn de 2 zomermaanden voorbij gevlogen. Zo kregen we verschillende bekende personen over de vloer zoals; Freddy Maertens, Fredje Deburghgraeve, Machteld Ramoudt, Chris Van Tongelen, Peter Bulckaen, Jan Wuytens, Lien Willaert, de doelman van Roeselare, Miss Batjes prinses,…  En dan vergeet ik zeker nog enkele namen! Wanneer het voor de bekende personen te moeilijk was om op bezoek te komen. Gingen de bewoners gewoon tot bij hen. De 2de verdieping is naar Club Brugge geweest waar ze mochten kennis maken met de spelers en de trainer van Club Brugge. Dit was een leuke beleving voor de bewoners. De Bron & Monding waren uitgenodigd op het na-tour criterium in  Roeselare. Daar konden de bewoners kennis maken met enkele wielrenners en er een leuke dag beleven.

Één van de opdrachten was om op de radio & tv te komen en in de krant staan. Spijtig genoeg is het niet gelukt om op tv te komen maar de andere opdrachten hebben we tot een goed einde gebracht. Een familielid heeft op radio 2 mee gedaan aan een wedstrijd zodat we van een lekker ijsje konden genieten. In de krant zijn we verschillende keren tevoorschijn gekomen. Fata Morgana is niet alleen geslaagd door de goede samenwerking in het wzc, maar is ook geholpen geweest door mensen van ver buiten de Zilverberg. Dit kunnen we vaststellen aan de massale vakantiekaartjes die hier zijn binnen gestroomd. De postbode had bijna een fulltime job met onze postkaartjes alleen!

Aan iedereen die dit leest en op één of andere manier zijn steentje heeft bijgedragen, een welgemeende “dank u wel” om Fata Morgana zo mooi te maken want zonder jullie hulp was dit zeker nooit gelukt.

Ik ben gewoon fier dat ik dit heb mogen mee maken.

Animator
Lynn Naert