Een terugblik op een geslaagde Tuinhappening – nu met extra foto’s 06/11/2015!

‘5 JAAR WZC & DC DE ZILVERBERG’ … of hoe we in de ban geraakten van het ‘St.-Michielszomerke’ …

Na een mooie zomer konden we vorige week zondag – net als vorig jaar – opnieuw genieten van zomerse temperaturen op onze ‘open-deur-tuinhappening’. Of het St.-Michielszomerke er voor iets tussen zit, weten we niet met zekerheid, maar in elk geval was op onze 5° tuinhappening de zon van de partij. Dit deed ons meteen beslissen om onze jaarlijkse Tuin-happening vanaf nu én ‘voor altijd’ op de 4de zondag van september te organiseren. Dat St.-Michielszomerke mag ons niet meer ontsnappen !

Maar niet alleen de zon, ook familie en geïnteresseerde bezoekers waren massaal op de afspraak. Het deed ons ongelooflijk veel plezier om zo veel familieleden te mogen verwelkomen die samen met vader of moeder kwamen meevieren op onze lustrum tuinhappening. Er heerste dan ook een uitgelaten ambiance in de tuin van De Zilverberg. Bij momenten waande je jezelf bijna in een vakantieoord aan de kust : een heuse kameel voerde de aanschuivende kinderen trots op zijn rug, de deelnemers aan de djembé-workshop oefenden er naarstig op los met een podium-optreden als apotheose, de youngsters van Flink & Fris oogsten molenwiekend met hun optredens heel wat bijval, The Thierry Band Wandelfanfare bracht niet alleen onze bezoekers, maar ook onze bekoorlijke vrouwelijke medewerkers in vervoering en top-of-the-bill Garry Hagger zorgde voor een spetterende ambiance waarbij veel handjes ‘spontaan’ in de lucht gingen en hij zowaar het volledige terras meenam op in zijn polonaise.

Ook het rad-van-het-Dienstencentrum-fortuin genoot veel bijval. Waren het de super sympathieke DC-hostesses of de beloofde massage ? We laten het in het midden …

De flink uit de kluiten gewassen oliebollen waren op een mum-van-tijd uitverkocht en voor taart, ijsjes of frietjes was het flink aanschuiven. Dat de bbq ‘met echte worsten’ zo’n succes kende, zal met de dienstendoende vuurmeesters wel niemand hebben verwonderd.

Nieuwe of toekomstige bewoners konden ondertussen bij Laure op bezoek in de ingerichte kijkkamer en zagen dat het goed wonen is op De Zilverberg.
En wij … wij genoten intens van zo veel welgezinde bedrijvigheid.

Het was mooi om zien : alle medewerkers droegen trots hun verjaardags-t-shirt, met eigen naam op de rug en verdienden daarom, samen met veel van hun partners en de onschatbare meehelpende vrijwilligers, dubbel en dik de rood-glinstende super-ster op hun t-shirt ! Zij zijn immers diegene die hun beste beentje voorzetten om van onze Tuinhappening-verjaardagseditie een succes-aflevering te maken.
We loven en aanbidden hun grenzeloze inzet tot in de late uurtjes, het moment waarbij we toch al even achter­overleunden, nagenietend van een laatste biertje en ‘der es over klapten aan den toog …’

Philippe Schollaert
Directeur WZC De Zilverberg