Aanleunappartementen naast WZC De Zilverberg

DE MANDEL BOUWT 40 AANLEUNAPPARTEMENTEN VOOR SENIOREN NAAST HET WOONZORG- & DIENSTENCENTRUM DE ZILVERBERG

Sinds 5 januari 2015 rijden vrachtwagens af en aan naast Woonzorg- & Dienstencentrum De Zilverberg. De grote werken zijn eindelijk gestart. Maar wat wordt er hiernaast gebouwd? Zowel buurtbewoners, bezoekers, families, bewoners van ons woonzorg- & dienstencentrum zijn benieuwd. Door de vele belangstelling willen we jullie graag een woordje uitleg geven.


GEEN SERVICEFLATS, WEL AANLEUNWONINGEN VOOR SENIOREN
Om het tekort aan sociale woningen voor senioren op te vangen, bouwt De Mandel 40 sociale aanleunappartementen hiernaast. De Mandel spreekt over aanleunappartementen en niet over serviceflats omdat de huurders individueel kunnen beslissen welke thuiszorgdiensten ze willen inschakelen. Er wordt tevens geen dagprijs vastgelegd naast een maandelijkse (sociale) huurprijs.
Daar de aanleunappartementen zich naast het
Woonzorg- & Dienstencentrum bevinden, kunnen de huurders beroep doen op het ruime aanbod aan diensten (o.a. middagmalen in het restaurant), vorming, ontspanning en bewegingsactiviteiten die het dienstencentrum aanbiedt. Dit biedt een grote meerwaarde aan het project!

Architectenbureau Vaneeckhout te Roeselare is de gedreven architect van dit project. Zij hebben een ruime ervaring met sociale huisvestingsprojecten en slagen er steeds in om een mooi project te realiseren.

 
CONCREET
De aanleunappartementen worden in 4 losse blokken gebouwd die allen de groene en open omgeving respecteren. Elke blok bestaat uit 10 appartementen. Per blok zijn er 2 appartementen met 1 slaapkamer (voor max. 2 personen), 3 appartementen met 1 grote en 1 kleine slaapkamer en 5 appartementen met 2 grote slaapkamers.
Elk appartement beschikt over een ruime leefruimte met ingerichte keuken, badkamer, aparte berging, toilet en over een ruim terras dat te betreden is langs de leefruimte van het appartement.
De appartementen op de 2de verdieping genieten daarenboven van een ruim dakterras. De appartementen worden opgetrokken in een lichtgrijze kleur warbij de bovenste verdieping varieert met een donkergrijze kleur. De appartementen worden onderling verbonden door rustige wandelpaadjes die aansluiten op de wandelpaadjes van Woonzorg- & Dienstencentrum De Zilverberg.

Architectenbureau Vaneeckhout voorziet tevens 42 ondergrondse parkeerplaatsen en langs de toegangsweg naar de appartementen zijn nog eens 23 parkeerplaatsen voor bezoekers voorzien die worden omgeven door groen.
Per 2 blokken van in totaal 20 appartementen is een gemeenschappelijke verticale circulatie voorzien waar de trappenhal en lift zich bevindt die doorloopt tot in de ondergrondse parkeerplaatsen. Wegens de aanwezigheid van een lift kunnen alle appartementen door rolstoelgebruikers gebruikt worden.

Architectenbureau Vaneeckhout houdt ruim rekening met een programma levenslang wonen waarbij de gangen en draaicirkels een zo groot mogelijke toegankelijkheid waarborgen. Dit is een groot pluspunt voor bejaarden die minder mobiel zijn. De ingangen van de bouwvolumes worden bewust heel open gecreëerd om het gevoel van veiligheid te garanderen.

 

HOE ZIET DE PLANNING ERUIT?
Eind maart 2015: einde ondergrondse werken
Eind augustus 2015: ruwbouw klaar
Voorjaar 2016: omgevingswerken
Mei-juni 2016: alles klaar: appartementen bewoonbaar

 
GEÏNTERESSEERD?
Om ingeschreven te kunnen worden op de wachtlijst zijn er enkele voorwaarden vastgelegd waaraan men moet voldoen. Deze voorwaarden hebben vooral betrekking op het inkomen en eigendom.
De aanleunappartementen op de Zilverberg-site zullen met voorrang aangeboden worden aan 65+’ers en bewoners van Roeselare.
Voor alle vragen in verband met de voorwaarden voor huur, kunt u bellen naar 051 23 35 00 of langskomen in de burelen van De Mandel, te Roeselare, Groenestraat 224 (bij voorkeur na afspraak).

Downloaden (PDF, 322KB)